Identificarea si marcarea stingatoarelor servisate

OUG 138/2015 spune ca inainte de inceperea operatiunilor de verificare, reparare si incarcare stingatoare, trebuie sa se efectueze “identificarea” acestora.
Ce inseamna acest lucru?

Inseamna ca firma servisatoare trebuie sa stie in primul rand cine a produs stingatorul, care sunt numerele certificatelor EN 3-7 + EN 3-10 al producatorului, daca stingatorul se regaseste in lista mijloacelor certificate conform OMAI 88/2012.
In al doilea rand, avand la dispozitie informatiile de mai sus, firma servisatoare stie daca are sau nu agreere de la producator si/sau daca are acces sau nu la piese de schimb si incarcatura originala.
In cazul in care aceste doua conditii sunt indeplinite, firma servisatoare stie codurile pieselor originale, de asemenea stie si incarcatura originala a stingatorului.
Toate informatiile de mai sus se regasesc (sau ar trebui sa se regaseasca) pe eticheta originala pe care producatorul o pune pe stingator atunci cand iese din fabrica.
Tocmai de aceea este foarte important ca eticheta originala sa nu fie indepartata, distrusa sau acoperita. Pentru in cele mai multe cazurui ca acest lucru face stingatorul neidentificabil.
Unele firme servisatoare indeparteaza eticheta originala si isi pun propria eticheta care de fapt nu are nicio valoare. Daca se intampla acest lucru ,stingatorul devine neconform si bun de scos din uz.

Ai intrebari? Contacteaza-ne!