Piese si incarcaturi originale

Fimele prestatoare de servicii de verificat, reparat si incarcat stingatoare de incendiu sunt guvernate de OUG 138 / 2015, care se regaseste si pe siteul www.verificat-stingatoare.ro, sectiunea “Ghid Service”.

Pe scurt, acest document spune ca orice stingator care ajunge catre o firma prestatoare de servicii de mentenanta trebuie ca ,,in urma operatiunilor de verificare, reparare si incarcare, stingatorul trebuie sa corespunda 100% cu modelul certificat”.

Ce inseamna acest lucru?

Inseamna ca fiecare produs certificat are in spate (dupa cum e descris in anexa certificatului) o ,,reteta de preparare” care este compusa dintr-un anume tip de componente: cilindru + valva + teava de interior + furtun + manometru + agent de stingere.

OUG 138/2015 obliga firmele prestatoare de servicii de verificat, reparat si incarcat stingatoare sa foloseasca pentru fiecare tip de stingator certificat, doar piesele originale care au alcatuit si prototipul trimis spre avizare, exact asa cum apar ele in documente.

Firmele care fac mentenanta stingatoarelor trebuie sa aiba agreere de la producatorul stingatoarelor avizate si de asemenea trebuie sa aiba acces la piesele de schimb originale ale stingatoarelor (se presupune automat ca un producator care agreeaza un servisator ii va pune la dispozitie si piese de schimb originale).

Fiecare piesa de schimb originala are codul ei. Acesta ar trebui sa se regaseasca in toata documentatia aferenta circuitului: documente producator – servisator, documente servisator – beneficiar.

Ai intrebari? Contacteaza-ne!